Laivalle!

Olin sukuloimassa Tukholmassa, sen verran onnistuin raapimaan kasaan, juuri kun ehdin mainostaa kuinka kiristämme vyötä. Menin lipputiskillä jostain syystä automaattisesti aukomaan suutani suomeksi, vaikka olemme Ruotsin puolella eikä mitään syytä ole – no, onneksi sattui olemaan suomenkielinen kassalla. Ehkä ne kaikki ovat? Täällä on huomannut törmäävänsä suomen puhujiin vähän väliä.

Bussi satamaan Cityterminaalista tulee hiukan turhan hyvissä ajoin, kamala ryysis ja nyt joudun itseäni huvittamaan jollain lailla, joten laitetaanpas nyt blogittaen! Vaikka visiitti Tukholmaan tuskin on valtava uutisoinnin aihe? Jahas, näköjään laivaan vihdoin pääsee joten jatkan juttua kohta sisäpuolelta käsin.

Stockholmbynight

Lähtö Tukholmasta on aina yhtä hieno, kun laiva lipuu, tuota, mikä kapeikko tämä nyt on nimeltään? Pitäisi kai se nyt tähän ikään tietää – katson netistä ja esitän viisasta. Tämähän on tietystiStadsgårdskajen, kappas kun en heti muistanut. Näköjään komeista vanhoista myllyistä on tulossa ”uusi kaupunginosa,” niin kuin joka puolella. Tehdasrakennuksista luksusasuntoja, tuntuu hiukan kummalliselta, mutta on kai se parempi kuin purku?

Lapsena tässä vaiheessa, varsinkin tullessa Tukholmaan piti hypellä ylös alas ja julistaa että kohta ollaan perillä, jota ei sitten tapahtunut tuntiin. Niistä ajoista laivamatkailu on muuttunut – hyvin vähän. Tosin nykyään on pakko ottaa hyttipaikka, ei enää leiriytymistä pallomeren taakse. Näköjään ei myöskään eväitä sallita, kai se on pakko saada kaikki rahat irti matkailijoista mutta silti minusta aika hävytöntä: Ei omia ruokia tai juomia laivaan luki satamassa! No, ei sitä kuitenkaan missään kontrolloitu. Mihinkähän sitä pitää piiloutua nakertamaan eväitä, vai ihan vain hyttiin? Humppa ainakin soi vanhaan malliin, varmaan pitää poistua sinne hyttiin ennen kuin kansa alkaa karkeloida. En välitä diskossa pyörimisestäkään, mutta silti täytyy tunnustaa että pidän lautalla matkustamisesta, ihme kyllä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s