Puutarhajuttuja

Pikkuhiljaa alkaa lumi sulaa pihalta. Ihanaa kun mennään taas kesää kohti. Tämä on oikeastaan parasta aikaa kun yhtäkään päivää kesästä ei ole vielä kulunut vaan kaikki on vasta edessäpäin.

kasvimaa

Nyt olisi aika myös miettiä mitä uudistuksia sitä tänä kesänä tekisi pihalla. Viime kesänä kaivoin kasvimaasta kaiken ylös. Ajattelin, että mun viljelyt on nyt viljelty. Nyt kuitenkin taas kun kesä lähenee niin alkaa viljelypeukaloa kutittamaan. Ehkä kuitenkin jotain muuta kuin pelkkää nurmikkoa? Onhan se nyt kiva että saa jotain satoa, vaikka koko ajan saa olla kastelemassa ja linnut ja muut eläimet syövät kyllä hanakasti kaikki penkit tyhjiksi.

Yksi ehdoton kesän hankintalistalla oleva juttu on uusi ruohonleikkuri. Hankin viime ruohonleikkurkesänä käytetyn Torista. Noh, olihan se taas pitänyt arvata että säästämällä ei hommat parane vaan loppupeleissä saa maksaa enemmän kun tavoittelee kerralla halpaa ja hyvää. Tämä käytetty ruohonleikkuri hajosi heti ja alun alkaenkin sen terät olivat melkoisen kuluneet. Koitin niitä viilaamalla teroittaa, mutta oikeastaan siihen olisi pitänyt vaihtaa kokonaan uudet terät. Lopuksi siihen tuli vielä jotain vikaa moottoriinkin. Luulen että bensansyötössä on jokin ongelma. Tänä vuonna en tee kyllä samaa virhettä vaan ostan kerralla uuden hyvän ruohonleikkurin kunhan vaan löydän hyvän tarjouksen jostakin. Luulisi, että tässä kevään myötä puutarhamyymälöihin tulisi hyviä tarjouksia kun viimevuotisia vanhoja malleja myydään edullisesti ulos? Mitä luulette? Onko joku bongannut jo hyvää tarjousta jossain?

Saapa nähdä nyt kun HongKong- tavaratalokin on lähes konkurssissa, että näinköhän sieltäkään voi enää ruohonleikkureita tai muuta pihatavaraa ostaa. Mutta onneksi on kuitenkin valinnanvaraa. Olen nyt muutamana viime vuotena siirtynyt ostelemaan myös puutarha- ja pihajuttuja netistä. Ei se ollenkaan hassumpaa ole ollut. Hyvin on toimitukset pelanneet ja kun kyseessä on esimerkiksi kone kuten nyt vaikka juurikin ruohonleikkuri, niin siinä aika hyvin netistäkin on kaikki tarvittava tieto käsillä. Eri asia olisi ostaa jotain jossa vaikka värillä olisi suuri merkitys. Kuvat kun voivat vaihdella vähän siitä miltä joku väri näyttää vaikka luonnonvalossa.

Nyt lähden ottamaan makaronilaatikon uunista ja jatkan puutarhaunelmointeja taas iltasella. Kuullaan!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s